Storsjöhyttans rödingsallad med gröna såsen

Serverar: 6 portioner

En underbart fräsch och god sallad som serveras med en lika god sås.

Ingredienser

  • Sallad
  • 300 g varmrökt och rensad röding eller annan rökt fisk
  • ½ kg kokt skalad potatis
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 små blomkålshuvuden
  • 200 g broccoli
  • 20 körsbärstomater
  • 3 msk pumpakärnor eller pinjenötter
  • 2 salladshuvuden eller flera olika sorter
  • 1 kruka färska örter, t ex basilikablad
  • Sås/dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 cm purjolök av det gröna
  • 1 ½ dl kruspersilja
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 2 ½ dl olivolja
  • 10 myntablad
  • 10 basilikablad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka sötpotatisen med skalet på. Skala och låt den svalna. Bryt isär blomkål och broccoli i buketter. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Låt även de kallna.
    2. Bryt fisken i mindre bitar.
    3. Skiva potatis, sötpotatis och lök. Halvera tomaterna. Rosta pumpakärnorna lätt gyllenbruna i lättoljad stekpanna.
    4. Riv bitar av salladsbladen för hand. Blanda alla ingredienser på ett stort fat.
    5. Sås/dressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Krydda med salt och grovmalen peppar. Om såsen är för tjock, späd med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben