Strimlad biff med bambuskott

Serverar: 6 portioner

En smak av kinarestaurangmat fast hemmagjord.

Ingredienser

  • 400 gram biffkött som strimlats
  • 565 gram strimlade bambuskott
  • 1 stor purjolök, strimlad
  • 2 gröna paprikor, strimlade
  • 6 msk kinesisk originalsoja
  • 2 msk potatismjöl
  • Lite matolja
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Marinera biffköttet i den kinesiska sojan. Stek biffköttet i matoljan, tag därefter upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av kinesisk soja, potatismjöl och lite vatten. Servara omedelbart tillsammans med ris. (Marinera = låt köttet ligga en stund i sojan).

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben