Strimlad fläskschnitzel med ris och ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt jag inspirerades av under min studietid för länge sedan. En norsk kompis från studentkorridoren gjorde rätten, som jag sedan har vidareutvecklat.

Ingredienser

  • 400 g schnitzel
  • 4 ägg
  • Gröna ärter (efter behag)
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 4 port ris
  • ev. curry
  • Instruktioner

    1. Sätt på och koka riset, jag använder gärna basmatiris till denna rätt. Smaksätt riset med curry om man så önskar. Under tiden riset kokar steker man kött, ägg och ärtor. Strimla köttet i lillfingerstora bitar och genomstek det. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Låt de gröna ärterna steka med på eftervärmen i slutet. Stek de 4 äggen, krydda dessa med salt. Strimla dessa i ca 1 cm tjocka skivor.
    2. När riset är klart, vänder man ner kött, ärter och ägg.
    3. Servera med söt, thailändsk soya som smaksättare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben