Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Serverar: 4 portioner

Det här är en lättlagad rätt som även går snabbt att göra. Servera pressad potatis, kokt ris eller pasta till.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • Till servering
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint.
    2. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
    3. Skala vitlöksklyftorna.
    4. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
    5. Skär lövbiffen i strimlor.
    6. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar.
    7. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 14 oktober 2008

    Detta låter gott...måste testas!!! Fullmoon saludos! Tina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben