Strömming med starka smaker

Serverar: 4 portioner

Strömming kan varieras på många olika sätt. Här kommer ett med lite medelhavskänsla.

Ingredienser

  • 16 strömmingsfiléer
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Ströbröd
  • Smör till stekning
  • 150 g babyspenat
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 100 g kalamataoliver
  • Olivolja
  • Balsamicovinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg ut strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra. Smula fetaosten på hälften av filéerna, lägg på de resterande ovanpå och tryck till lätt.
    2. Vänd fiskfiléerna i ströbröd. Salta och peppra. Stek i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
    3. Skölj och torka spenaten. Skala och strimla rödlöken. Kärna ur och strimla oliverna. Blanda lök och tomat med spenat och oliver.
    4. Droppa olivolja och balsamicovinäger över. Blanda ner lite flingsalt och nymald svartpeppar.
    5. Servera strömmingen med spenatsalladen och nykokt potatis eller en bit gott bröd.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben