Strömminglåda med pepparrot och västerbottensost

Serverar: 25 portioner

Strömminglådan kan serveras både varm och kall. Portionerna är beräknade som bufféportioner.

Ingredienser

  • 2 kg strömming eller 1,2 kg strömmingsfilé
  • 1 msk salt
  • 2 knippor salladslök
  • 1 bit pepparrot, ca 100 g
  • 4 dl mellangrädde
  • 100 g västerbottensost
  • 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ut dem på skärbrädor med skinnsidan uppåt. Strö över hälften av saltet.
    2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv pepparroten. Fördela lök och pepparrot på strömmingen och rulla ihop. Lägg strömmingsrullarna i smorda ugnssäkra formar och strö över resten av saltet. Blanda grädde och persilja, häll det över strömmingen. Riv osten och blanda med ströbrödet. Strö blandningen över strömmingen.
    3. Tillaga strömmingslådan mitt i ugnen ca 15 minuter. Serveras varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben