Serverar: 4 portioner
Tid: 25 minuter
Det enda recept jag sparat och fortfarande lagar från hemkunskapen på 70-talet, då skulle det vara vispgrädde..det går bort idag och får ersättas med matlagningsgrädde och sweet chili har jag lagt till. Jättegod och prisvärd middagslåda .
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, lägg potatisskivorna i botten på en smord form. Bred senapen över potatisen. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda, blanda kaviar och dill och klicka ut en klick dill-kaviar på varje strömming. Rulla ihop strömmingarna och placera dem ovanpå potatisen. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter. Blanda under tiden matlagningsgrädde med tomatpure, sweet chili, peppar och salt. Ta ut formen från ugnen, häll över gräddblandningen över fisken, pudra över ströbröd och fördela margarinklickar över. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter till. Servera en krispig isbergsallad till och en kall öl.