Strömmingslåda à la hemkunskapen

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Det enda recept jag sparat och fortfarande lagar från hemkunskapen på 70-talet, då skulle det vara vispgrädde..det går bort idag och får ersättas med matlagningsgrädde och sweet chili har jag lagt till. Jättegod och prisvärd middagslåda .

Ingredienser

  • 500-600 g strömmingsfilé
  • 5-7 st kokta potatisar
  • 2 msk margarin
  • 2 msk svensk senap
  • 4 msk kaviar på tub
  • ½ dl dill (färsk, torkad eller fryst)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2-3 dl matlagningsgrädde (prova havregrädde)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, lägg potatisskivorna i botten på en smord form. Bred senapen över potatisen. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda, blanda kaviar och dill och klicka ut en klick dill-kaviar på varje strömming. Rulla ihop strömmingarna och placera dem ovanpå potatisen. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter. Blanda under tiden matlagningsgrädde med tomatpure, sweet chili, peppar och salt. Ta ut formen från ugnen, häll över gräddblandningen över fisken, pudra över ströbröd och fördela margarinklickar över. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter till. Servera en krispig isbergsallad till och en kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben