Strömmingslåda med potatismos

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod lunchrätt som är både nyttigare och mer spännande än en falukorvsring. För att inte nämna billigare! Passar perfekt om det är lite kallt ute.

Ingredienser

  • 500 g mjölig potatis
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk peppar
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 300 g strömmingsfiléer
  • ½ burk ansjovis original
  • ½ gul lök
  • 2 tsk salt
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk persilja
  • 2 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuka och mosa ihop med en halv deciliter matlagningsgrädde. Blanda i peppar, salt och muskot och vispa fluffig med maskin eller ballongvisp. Tag därefter en osthyvel och lägg på moset som murbruk i ett jämnt lager längs hela formens sida. Lämna botten på formen fri.
    2. Sätt igång ugnen på 200°C
    3. Rensa och skölj av strömmingsfiléerna. Lägg en ansjovisfilé på tvären i varje och rulla ihop strömmingen till roulader med skinnsidan utåt. Placera dessa roulader snyggt i botten på formen och lägg en tunn skiva gul lök mellan varje. Häll över hälften av ansjovisspadet som fanns i burken i ett jämnt lager över rouladerna. Salta över fisken med 1 tesked salt.
    4. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, ströbröd, persilja och kajennpeppar och vispa lite luft i den. Den ska dock inte vara så hårt vispad att den blir trögflytande. Häll sedan blandningen över fisken i formen.
    5. Gratinera i ugnen i 40-50 minuter eller tills moset är gyllenbrunt.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben