En fisklåda som smakar fest utan att den blir dyr.
Ingredienser
6 hg strömmingsfiléer (eller 1 kg strömming)
1 gul lök
1 ½ tsk curry
1 ½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
Ca 25 g djupfryst dill
2 hg skalade räkor
2 dl grädde
1 msk ströbröd
1 msk smör till formen
Instruktioner
Om du valt hel strömming så rensar du den först och sköljer den. Smörj ugnsformen. Slå på ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken och lägg den i botten på den smorda formen.
Krydda filéerna med salt och peppar. Strö över dill och lägg en räka på varje filé. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt tätt ihop på löken i ugnsfatet.
Vispa grädden och krydda den med curry och ev. lite dill. Om du har räkor över rör du ner dem i den färdigvispade grädden och häll över fisken. Strö på ströbrödet. Gratinera i ca.20 min.
Servera med dillkokt potatis och lite kokta ärtor.