Strozzapreti

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ljummen italiensk pastasallad med parmaskinka, tomat och mozzarella

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • ca 300 g cocktailtomater
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • ca 80 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 80 g babyspenat
  • Färsk basilika
  • 5 skivor parmaskinka
  • Instruktioner

    1. Koka pastan.
    2. Dela cocktailtomaterna, skär mozzarellan grovt och blanda försiktigt med de soltorkade tomaterna, olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra. Riv ner basilikan och vänd försiktigt ner babyspenaten. Strimla skinkan o blanda den med salladen.
    3. Servera salladen i tallriken med rykande varm pasta, blandad med lite olivolja, vid sidan om. Eller blanda pastan med salladen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben