Strozzapreti

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En italiensk rätt med gorgonzola och scampi eller stora räkor. Strozzapreti betyder att strypa prästen.

Ingredienser

  • 4 portioner fusilli, spiralmakaroner
  • 250 g scampi eller stora räkor
  • ½ dl fiskbuljong
  • ½ dl konjak
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 100 g gorgonzola
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 25 g smör finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka fusillin enligt paketets anvisningar. Blanda fiskbuljong, konjak,vin och små bitar av gorgonzolan. Sjud sakta under omrörning tills osten smält. Tillsätt grädden och koka ihop ett par minuter. Skala och dela löken. Dela halvorna och skiva den tunt, förväll hastigt och låt dom rinna av.
    2. Fräs scampin i smöret och blanda den med senap, gorgonzolasås och lök och koka upp.
    3. Blanda såsen med de nykokta makaronerna och strö över finhackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 20 mars 2015

    Mordgott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben