Saltimbocca med paprikapasta

Serverar: 4 portioner

Bjud på en italiensk klassiker i ett litet nytt stuk. Enkelt och ljuvligt gott!

Ingredienser

  • Paprikapasta
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl lätt créme fraiche
  • Flingsalt med jod
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 port pasta (Strozzapreti)
  • 65 g rucola
  • Kalvschnitzel
  • 1 kruka färsk salvia
  • 140 g torrsaltat bacon
  • 250 g broccoli
  • Ca 600 g wienerschnitzel av kalv
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Paprikapasta:
    2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna sakta i olivoljan ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med salt, peppar, finrivet skal av citron och några droppar citronsaft.
    3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
    4. Schnitzel:
    5. Plocka av bladen från salvian. Skär baconet i ca 2 cm stora bitar. Dela broccolin i små buketter. Skala och skiva rotstocken tunt. Stek baconet knaprigt tillsammans med broccolin och salvian.
    6. Stek schnitzlarna i en blandning av olivolja och smör, 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
    7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda den med paprikasåsen och rucolan.
    8. Servera schnitzeln med baconfräset och paprikapastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben