Ungersk paprikapasta

Serverar: 4 portioner

Är du sugen på en pasta som är mättande och god? Laga då denna krämiga pasta som är kryddad både med paprika och kummin.

Ingredienser

  • 500 g bandpasta
  • 1 gul lök
  • 200 g kokt skinka i bit
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den fint. Skär den kokta skinkan först i strimlor och sedan i tärningar.
    2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och låt den koka enligt paketets anvisningar. Hetta upp matfettet i en teflonstekpanna. Tillsätt löken och fräs den tills den har blivit mjuk. Tillsätt skinkan och låt den bli varm.
    3. Tillsätt buljong, grädde, 1 tsk paprikapulver och kumminfrön till blandningen. Smaka av med salt och peppar och sjud upp under omrörning.
    4. Spola av pastan och låt den rinna av. Tillsätt pastan till skinksåsen och blanda väl. Häll upp pastan i en uppvärmd skål och strö över resten av paprikapulvret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben