Ungersk paprikapasta

Serverar: 4 portioner

Grenadjärernas marsch heter en ungersk pastarätt som skapades i en tid när Europa var ett oroligt hörn av världen

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • 4 medelstora potatisar
  • 1-2 paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vatten 1 msk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Dela paprikorna och ta bort fäste och kärnhus. Hacka resten fint. Fräs lök och paprika med olivolja i vid kastruleller panna.
    2. Tillsätt potatis och lite vatten. Låt allt sjuda samman så potatisen mosar sig något och vätskan försvinner.
    3. Koka pasta i saltat vatten.
    4. Låt pastan rinna av i durkslag och blanda den med potatis, lök och paprika. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben