Serverar: 4 portioner
Skär strutsköttet i ca 2 x 4 cm bitar. Dela zucchinin på längden och skär i halvmåneformade 1/2 cm tjocka skivor. Skär paprikan i mindre bitar och löken i klyftor. Koka saffransriset genom att lägga ris och saffran i den kokande buljongen och koka som förpackningen föreskriver. Fördela och varva kött och grönsaker på blompinnarna eller grillspetten. Krydda spetten med peppar och timjan samt pensla dem lätt med olja.Röd pepparsås: Skiva vitlöken och låt den fräsa sakta i olivoljan på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt de passerade tomaterna, buljongtärningen samt späd med 1/2 dl vatten. Låt koka sakta ca 5 minuter. Slå såsen i en matberedare. Tillsätt sambal oelek och några korn salt. Kör det hela och tillsätt smöret klickvis. Smaka av med ev mera sambal och salt om det behövs. Hetta upp en grillpanna eller grillen. Krydda lätt med salt och grilla spetten på hög värme 3-4 minuter på varje sida. Låt spetten vila på varm tallrik under folie ett par minuter medan du lägger upp ris och sås. Fördela saffransriset som en bädd på fyra varma tallrikar. Placera ett lagom "utvilat" strutsspett på varje risbädd och slå den röda pepparsåsen omkring.