Strutsglass med smak av basilika, chili och lime

Det går att göra efterrätt med struts, fast då är det ägget som används.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 50 g honung
  • 1 vaniljstång kluven och fröna urskrapade
  • 1/4-1/3 chilifrukt finhackad
  • 240 g strutsäggula
  • 250 g strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 knippe färsk basilika ca 20 blad med skaft
  • Rivet skal av 2 lime
  • Instruktioner

    1. Om du har svårt att hitta strutsägg, fråga i din butik om dom vet var du kan hitta det.
    2. Receptet kräver glassmaskin.
    3. Koka upp mjölk, grädde med honung, vaniljstång med frön och chilin. Låt stå och dra i 30 minuter. Vispa äggula och socker pösigt och blanda ner äggsmeten i gräddmjölken. Värm försiktigt under omrörning till 85 grader. Tillsätt basilika och limeskal. Ställ i kyl under natten och sila smeten. Kör i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben