Stuvad biff med kaffesviskon

Serverar: 4 portioner

God med en potatisgratäng

Ingredienser

  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 8 hela katrinplommon
  • 100 g rökt bacon, tärnat
  • 3 lökar, i bitar
  • 500 g oxköttsgrytbitar
  • 2 lagerblad
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 ½ dl oxbuljong
  • 2 msk honung
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Rör i sviskonen i kaffet. Stek bacontärningarna i sitt eget fett i en tjockbottnad kastrull. Låt dem sedan rinna av på lite hushållspapper. Smält 50 g smör i samma kastrull och stek löken tills den blir genomskinlig. Ta bort från plattan och tillsätt till bacontärningarna. Värm upp resten av smöret och lägg biffbitarna i kastrullen, krydda med salt och nymalen peppar och låt fräsa 4-5 minuter tills de blir bruna.
    2. Tillsätt bacontärningar och lök, lagerblad, vinvinäger och köttbuljong och låt koka upp. Sänk värmen, tillsätt sviskonen med kaffe och rör i honungen. Låt blandningen puttra på låg värme i cirka 1-1 ½ timma tills köttet är mört. Lös upp mjölet i 3 matskedar vatten i en liten skål och häll i det i den stuvade biffen under omrörning. Fortsätt att röra om tills såsen har tjocknat en aning.
    3. Servera med t ex potatisgratäng.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben