Stuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Låter gott

Ingredienser

  • 1 kg potatis, kokt med skal
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja eller dill
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i cm tjocka skivor eller i klyftor eller sockerbitsstora tärningar. Vispa ihop mjölk, grädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning och låt koka 5 minuter.
    2. Lägg i smör och potatis. Värm försiktigt några minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Tillsätt persilja eller dill strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 10 november 2008

    Hej nu har jag gjort stuvad potatis jätte gott tack för receptet kram monica

    Lennart_58 19 oktober 2009

    Det inte bara låter gott, det ÄR gott också, tack o 5P.

    Relaterade Artiklar

    Årets nationalrätt
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben