Stuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till stekt frukostkorv t.ex. ! Lite bearnaisevarning eftersom det är dragon i ...

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk smör
  • ½ dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk dragon
  • ½ tsk curry
  • Instruktioner

    Koka potatisen tärnad i bitar tillsammans med finhackad lök och vitlök ca 10 min. Slå av vattnet men försök behålla löken. Gör en bechamelsås genom att smälta smör , vispa i vetemjöl och späd med mjölken och grädden . Koka ihop en stund , kan vara rätt lös i konsistensen. Vänd ner potatisen och löken och smaka av med kryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets nationalrätt
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben