Stuvad potatis med tillbehör

Serverar: 4 portioner

GI

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 500 g fryst tärnad potatis eller samma mängd färsk skalad tärnad och förvälld
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 1 dl kryddgrönt, hackad (dill, persilja och gräslök)
  • Servera med
  • 400 g rökt lax i skivor eller kassler i skivor
  • Sallad
  • Tomater
  • Morot
  • Instruktioner

    1. Vispa ut vetemjölet i mjölken i en gryta. Låt såsen koka upp under omrörning.
    2. Tillsätt potatisen, salta och peppra. Låt potatisen sjuda under omrörning 5 minuter.
    3. Strö över det kryddgröna, rör om och smaka av.
    4. Servera med rökt lax eller kassler i skivor och sallad, tomater och gärna några bitar morot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets nationalrätt
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben