Stuvad spenat med paprika

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Här kommer en riktigt god stuvning som passar till det mesta. Med fördel kan den användas till både lasagne eller som sås till kyckling. Vill man ha den lite tjockare som fyllning kan den användas med Philadelphiaost också. Jag brukar ofta varva lagren på min lasagne med köttfärssås och denna spenatstuvning.

Ingredienser

  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1-2 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • Ev. 1 dl Philadelphiaost eller riven ost
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlök och lök och lägg i kastrull med olivolja och fräs upp lätt.
    2. Finhacka röd och gul paprika och tillsätt till löken. När både löken och paprikan har mjuknat och börjat safta av sig tillsätt bladspenaten och lått koka upp några minuter. Om du vill skynda på kan denna med fördel tinas lite i mikro.
    3. Tillsätt crème fraiche och kryddor, dessa kan man minska eller öka efter smak. Låt puttra ihop och reduceras.
    4. Smaka av med kryddorna, om ni önskar få en lite tjockare stuvning kan ni tillsätta Philadelphiaost eller riven ost.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben