Serverar: 10-20 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Nygräddat varmt bröd med kryddost, det är styvmor Ingers Stompa, ett måste som tilltugg till sillen varje jul. Härligt bröd tillagat i stekpanna.
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Blanda socker, jäst, hjorthornssalt samt bikarbonat med smör- och mjölkblandningen, rör ut jästen väl. Tillsätt vetemjöl till en lös deg och arbeta degen väl. Låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk. Tag lagom stora degbitar och kavla ut med naggad kavel. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelhög till hög värme. En riktig klassiker!
Jättegott!! :-) Men jag fick ha i 1 l mjöl till, annars hade det blivit plättar. :-D Det kommer vi att baka många gånger! Tack för receptet! Lena
Det här brödet bakade vi till jul i fjol och kommer att göra även i år. Hela familjen tyckte att det va så gott.