Styvmors Stompa

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nygräddat varmt bröd med kryddost, det är styvmor Ingers Stompa, ett måste som tilltugg till sillen varje jul. Härligt bröd tillagat i stekpanna.

Ingredienser

  • 1 liter helfet mjölk
  • 250 g äkta smör
  • 1 kkp socker
  • 100 g jäst
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • Ca 1-1½ liter vetemjöl till en lös deg
  • Instruktioner

    Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Blanda socker, jäst, hjorthornssalt samt bikarbonat med smör- och mjölkblandningen, rör ut jästen väl. Tillsätt vetemjöl till en lös deg och arbeta degen väl. Låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk. Tag lagom stora degbitar och kavla ut med naggad kavel. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelhög till hög värme. En riktig klassiker!

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1

    Kommentarer (2)

    sikaal 30 mars 2010

    Jättegott!! :-) Men jag fick ha i 1 l mjöl till, annars hade det blivit plättar. :-D Det kommer vi att baka många gånger! Tack för receptet! Lena

    lotta640 23 november 2014

    Det här brödet bakade vi till jul i fjol och kommer att göra även i år. Hela familjen tyckte att det va så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben