Sufflé à la Norge

Serverar: 6 portioner

Min favoritost Jarlsberg. Sufflén kan ätas även när det inte är "Syttende Mai".

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3½ dl mjölk, 3 % fett)
  • 0,8 tsk salt
  • Socker efter smak
  • 6 ägg
  • 400 g riven ost, norsk Jarlsberg
  • Bärsås
  • 100 g jordgubbar, körsbär eller hallon
  • ½ dl florsocker
  • Garnering
  • 2 dl färska bär
  • 1 dl örter, mynta eller basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock.
    3. Låt den rivna osten smälta i smeten. Låt smeten svalna och rör i äggulorna. Smaka av med salt och socker.
    4. Vispa äggvitorna för hand till ett skum, du ska kunna vända på bunken utan att det ramlar ur. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela blandningen i välsmorda formar.
    5. Grädda suffléerna i 175 grader i 25 minuter.
    6. Servera suffléerna med färska bär och bärsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben