Super bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smidigt bröd, som blir väldigt fluffigt och gott!

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • ½ paket jäst
  • 1 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl lantbrödsmjöl (grovt) väljer man vanligt krävs ytterligare 1 dl
  • 3 dl Manitoba cream (ett slags mjöl, ifrån Finax)
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader C.
    2. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda. Blanda i mjölsorterna, tillsätta Manitoba cream och knåda tills du får en smidig deg. Använd gärna en maskin. Låt jäsa 35 min under bakduk till dubbelstorlek. Dela degen i två delar, gör två limpor antingen för hand eller lägg dem i bakform som jag gjort. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med vatten och strö över bovetekross och flingsalt om man gillar detta. Låt stå i mitten av ugnen i 25 min. Svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (1)

    gunillas_ 20 februari 2016

    Hej. Jag brukar inte lyckas med limpor, men det gjorde jag med detta receptet!God smak och lätt att skiva.Det är nu utskrivet och insatt i min receptpärm här i MOTALA. Tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben