Superenkel fiskgratäng med ströbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

Superenkel och jättegod. Jag brukar göra den på känn, men har försökt göra om det till ett konkret recept.

Ingredienser

  • 200 g Alaska Pollock/hookiefilé
  • 125 g smör
  • 2 dl ströbröd (går bra med glutenfritt)
  • ½ pressad citron
  • 1-2 msk citronpeppar
  • Salt (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret, stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar. Häll i ströbröd, pressad citron och citronpeppar (ev. salt). Rör om ordentligt och smaka av. Det ska vara rätt syrligt. Lägg fisken i en ugnssäker form och täck den med ströbrödsblandningen. Alla sidor ska vara täkta. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå i ca 25 minuter, eller tills fisken är färdig. Om blandningen blir mörk/svart i kanterna (Den flyter ut ganska mycket), kan du täcka formen med folie tills fisken är klar.
    2. Servera med kokt potatis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben