Surdegsbröd

Serverar: 20-30 portioner

Ett gott och enkelt surdegsbröd att baka

Ingredienser

  • 3,75 dl kallt vatten
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 2,5 dl rågsurdeg
  • 1,5 tsk brödsirap
  • 10 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll allt i degblandaren. Kör 2 min långsamt och 8-10 min snabbt.Om degen blandas för hand dubblas tiden. Låt jäsa övertäckt 2 timmar. 2. Häll ut degen på mjölat bakbord.Dela i 2 delar Forma till runda bröd. Doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca.1 timma. Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader. 3.Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå på 1 dl vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. 4. Sänk till 225 grader och grädda bröden ca.30 min. Låt dem svalna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Frida_a 20 mars 2008

    Ett väldigt gott bröd!

    qwerrewsgdhffdg 1 januari 2011

    Saftigt och gott! Mycket bra!

    svengelsk 26 januari 2011

    Mycket gott bröd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben