Sussies kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En paj jag hittade på efter att ha läst en bok där huvudkaraktären åt Kyckling gryta under pajtäcke.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 medelstora morötter
  • 1 solo vitlök eller 2 vitlöksklyftor
  • 1 Fond Du chef grönsaksfond
  • 4 dl crème fraiche från Milko med Cognac och kantarell smak
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk ljummet vatten
  • 150 g rumsvarmt margarin
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra paj degen i en matberedare eller för hand och låt den sedan vila i kylen i ca 30 min.
    2. Hacka lök och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
    3. Häll rapsolja i en het gjutjärnsgryta och lägg i lök och morötter, pressa över vitlöken rör om lite då och då.
    4. När löken blivit mjuk lägger du i kycklingen , strimlad eller tärnad spelar ingen roll samt grönsaksfonden.
    5. Rör om med jämna mellanrum tills kycklingen är genomstekt.
    6. När kycklingen är klar häller du i crème fraichen och låter alltihop puttra ihop i ca 10 min.
    7. Klä en paj form med avtagbar kant med 2/3 av pajdegen. Resten av pajdegen kavlar du ut och skär i strimlor för att sen lägga över fyllningen.
    8. Häll i fyllningen och lägg på resten av pajdegen.
    9. Grädda i 200° på 3:dje falsen i ca 30 min. Täck med folie om degen får för mycket färg innan tiden är slut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben