Svärmors färsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god gryta som min svärmor brukar göra när det är många runt bordet. Rätten innehåller även kokt potatis, så man behöver bara använda en enda kastrull. Perfekt rätt att göra iordning i förväg och ta med till stuga eller husvagn.

Ingredienser

  • Ca ½ kg blandfärs
  • 8-10 potatisar
  • 200 g gröna ärtor
  • 2 gula lökar
  • 4-5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 msk vetemjöl till redning
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Margarin att steka i
  • 1 msk kinesisk soja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och buljongtärning till buljong i en stor gryta.
    2. Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg ner dem i buljongen. Hacka löken fint och stek den i litet margarin. Lägg ner i grytan.
    3. Bryn blandfärsen i stekpannan och lägg över i grytan. Koka upp och häll i en redning av vetemjöl och vatten.
    4. Låt grytan stå och puttra på lite svag värme under lock ca 15 minuter. Blanda sedan i ärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
    5. Krydda efter smak och tillsätt sojan mot slutet av tillagningen.
    6. Känn efter att potatisen är mjuk innan du tar av grytan från spisen. Klipp över persilja före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben