Svärmors kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Jättegott allt i ett recept som vi blev bjudna på idag. Passade hela familjen. Om man vill ha sås till rekommenderar jag gorgonzolasås.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • Potatis
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Danablue ädelost
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen och lägg i eldfast smord form. Pressa över vitlök och peppra. Slå sedan över grädden. In i ugn 225 grader ca 15min.
    2. Tag ur gratängen och skiva över kasslerskivor och sedan ädelostskivor- mängd efter smak. Själv föredrar jag ganska tjocka skivor.
    3. Sätt in gratängen i ugnen igen ca 15min tills osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vonny 5 april 2009

    Detta var gott jag använde 200 g gorgonzola över gratängen , mums ***********

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben