Sval fruktsoppa

Serverar: 4 portioner

En sval fruktsoppa är en lätt och läskande efterrätt. Efter en välkryddad huvudrätt kan soppan kanske skänka överhettade smaklökar lite lugn och ro

Ingredienser

  • 1 burk ananas i stora bitar, ca 550 g
  • 3 dl vatten
  • ½ dl russin
  • 2-3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 burk mandarinklyftor
  • ½ dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Häll ananasen med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, russin, socker och potatismjöl.
    2. Låt allt koka upp under ständig omrörning och sedan sjuda 8-10 sekunder - det ska precis bara tjockna. Låt soppan svalna.
    3. Häll av spadet från mandarinklyftorna och lägg mandarinerna i soppan.
    4. Vispa grädden lätt och luftig.
    5. Häll upp fruktsoppan i portionsskålar och garnera med en klick vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben