Svamp, lök och köttfärsfyllning

Serverar: 16 portioner

Till grunddegsreceptet piroger

Ingredienser

  • 2 msk finhackad lök
  • 300 g färska champinjoner
  • 3 msk smör eller margarin
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk kinesisk eller japansk soja
  • 1 tsk smulad timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 4 msk vatten
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 1/2 dl fint tärnad ost
  • Instruktioner

    Skiva svampen och fräs den med löken tills svamp och lök börjar ta färg. Lägg i färsen och fräs under omrörning tills färsen grynar sig. Sätt till sojan timjan, salt, peppar och vatten, sänk värmen och låt puttra under lock i 7-8 minuter. Rör ner persiljan och smaka av. Låt svalna, vänd därefter ner osttärningarna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben