Svamp med polenta

Serverar: 2-3 portioner

Polenta med svamp.

Ingredienser

  • 400 g svamp av blandad sort
  • 1 msk Olivolja
  • 1 stor hackad lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1-2 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g polenta
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 º. Torka av svampen och skär de större bitarna. Värm oljan i en wok och fräs lök och vitlök i tre minuter. Tillsätt svampen, höj värmen och fräs under omrörning tills den inte ger ifrån sig något vatten mer. Strö över italiensk salladskrydda och häll i sojan. Salta och peppra. Häll svampblandningen i en smörad ugnssäker form med låg kant. Koka upp fyra dl saltat vatten i en kastrull och häll i polentan. Koka på låg värme i åtta minuter under ständig omrörning tills en len gröt bildas. Rör i smöret och hälften av den rivna parmesanosten. Bred ut polentan över svampblandningen och strö över återstoden av parmesanosten. Låt stå mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 4 augusti 2008

    Hur mycket är månne 75 g polenta i dl? Har ingen våg...

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben