Svamp- och baconöverbakad laxfilé

Serverar: 4 portioner

Vi har använt kantareller på burk eftersom det kan vara svårt att få tag på färsk svamp i butikerna.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • ½ msk smör till formen
  • ½ tsk salt
  • 1 burk kantareller (110 g)
  • 1 liten gul lök
  • ½ msk smör
  • ½ pkt strimlad bacon (60 g)
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Kantareller
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Haricots verts
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Dela laxfilén i fyra bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan ner. Salta.
    3. Häll av vätskan från svampburken. Skala och strimla löken. Strimla bacon. Stek svampen i smör tillsammans med lök och bacon. Ta ev undan några svampar till garnering. Tillsätt crème fraiche. Låt det sjuda 2-3 min och smaka av med peppar.
    4. Bred blandningen över laxen och ställ i fisken mitt i ugnen ca 15 min tills laxen är genomstekt.
    5. Garnera med kantareller och servera nykokt pasta, haricots verts och tomat.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Johannahjelm 10 februari 2012

    Riktigt gott! Men ska göra dubbla satsen på såsen nästa gång,vill ha mycket sås att blanda i makaronerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben