Svamp- och quinoaburgare med surkål och vitlöksmajonnäs

Serverar: 6 portioner

Svamp, quinoa och parmesan ger en smakrik burgare med tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 6 dl kokt quinoa
  • 4 schalottenlökar
  • 400 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
  • ½ röd chili
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rostade, finhackade valnötter
  • 150 g finriven parmesanost
  • 1+2 dl panko (asiatisk ströbröd)
  • 2+3 ägg
  • 1 3/4 dl vtemjöl
  • Smör
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitlöksmajonnäs
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 skalade, pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 6 hamburgerbröd
  • 1½ dl surkål
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka champinjonerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills den mjuknar. Tillsätt vinägern och låt koka in. Rör ner 1 msk smör. Ta från värmen.
    2. Stek champinjonhacket i 1 msk olja och 1 msk smör på hög värme tills all vätska försvinner och den får färg. Spara 1 dl av den kokta quinoan till panering. Bland resterande quinoa med lök, svamp, chili, valnötter, parmesan, 1 dl panko, 2 ägg och 2 krm salt i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Häll mjölet i en skål. Vispa ihop 3 ägg i en annan skål. Blanda resterande panko (2 dl) och 1 dl kokt quinoa i en tredje skål. Forma smeten till 6 burgare med oljade händer. Vänd först burgarna i mjölet, sedan i äggvispet och sist i pankon.
    5. Stek burgarna i rikligt med olja i en stekpanna på hög värme tills de får färg. Lägg i en ugnssäker form. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    6. Blanda majonnäs, pressad vitlök och pressad citronjuice till vitlöksmajonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
    7. Bred smör på hamburgerbröden. Stek hastigt på hög värme i en stekpanna. Fördela surkålen i botten på varje bröd. Lägg på lite sallad. Lägg på burgare och vitlöksmajonnäs. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben