Svamp- och spenatlasagne

Serverar: 4 portioner

En smakrik lasagne med extra krämig sås!

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 2 msk smör
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 10 lasagneplattor
  • 1 dl riven parmesanost, 50 g
  • Ostsås
  • 1 dl vetemjöl
  • 10 dl standardmjölk
  • 1 krm riven muskot
  • 2 dl riven hårdost, 100 g
  • 1 dl riven parmesanost, 50 g
  • Tomatsallad
  • 4-5 tomater
  • 1 rödlök
  • Ca 65 g salladsblad
  • 2 msk olivolja
  • 7-8 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka champinjonerna grovt. Skala och finhacka löken och skär paprikan i små tärningar. Fräs svamp, lök och paprika i 1 msk smör tills löken mjuknar. Smaka av med salt och peppar. Tina spenaten och karma ur vätskan. Fräs spenaten i 1 msk smör med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
    3. Ostsås: Rör ut mjölet i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen på svag värme i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör ner de båda ostsorterna.
    4. Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Täck med lasagneplattor och fortsätt varva ostsås, champinjonröra, spenat och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 30 minuter.
    5. Tomatsallad: Dela tomaterna i bitar, skiva rödlöken och blanda med salladsblad, olivolja, basilika och salt och peppar.
    6. Servera lasagnen med tomatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben