Svampfylld lövbiff med örtstekt potatis och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott! Lättlagat!

Ingredienser

  • 600 g biff
  • 100 g champinjoner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 buljongtärning (kött eller kyckling )
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • 1 msk timjan
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Banka ut biffarna ( 150 g i varje ) så de blir lövtunna. Skiva svampen och fräs den med en halv finhackad lök. Lägg svampen på ena halvan av biffen och vik över den andra delen. Stek dem på medelvärme, 1½ minut. Häll ca 2 dl vatten i stekpannan och låt biffen bräsera. Skala och tärna potatisen och koka den färdig. Häll av vattnet och lägg potatisen i en stekpanna och bryn den färdig. Tillsätt saalt och peppar samt örter mot slutet. Används torkade örter fräses de med från början. Lyft upp biffarna och lägg i 2 msk senap samt buljongtärningen i resterande vätska efter biffen. Tillsätt grädde eller mjölk. Koka upp, red av med maizena om det behövs. Smaka av och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben