Svampfylld squash

Serverar: 4 portioner

Det finns även särskild veganost så att man kan byta ut osten om så önskas.

Ingredienser

  • 2 små squash
  • 1 gul lök
  • 300-400 g färsk svamp
  • 1 msk olja eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk örtsalt
  • 1-2 krm paprikapulver
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    Dela squashen på längden. Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det. Skala och hacka löken fint. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i fettet på svag värme någon minut. Tillsätt squashköttet och låt det fräsa 1?2 minut. Rör ut mjölet i en del av mjölken. Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vitam och och paprikapulver. Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök. Låt stuvningen sjuda på svag värme några min. Fördela stuvningen i squashskalen och strö över riven ost eller sesamfrön. Gratinera i 175 grader ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben