Svampfylld squash

Svamp i skogen och squash i trädgården skapar de bästa förutsättningar för denna rätt. För den inte lika lyckligt lottade är det tur att de finns att köpa.

Ingredienser

  • 0,5 l förvälld svamp
  • 2 msk matfett
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vätska av svampbuljong + grädde, gräddmjölk eller crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • Några droppar soja
  • 1 medelstor squash eller 2 mindre, ca 400 g
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i matfettet och tillsätt löken. Låt den fräsa en stund utan att ta färg. Strö över mjölet och späd med vätskan. Användes crème fraiche så ta bara hälften av mjölet. Låt stuvningen småputtra 15 minuter och krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
    2. Dela squashen på längden och skrapa ur kärnhuset. Går bra med en matsked. Ställ halvorna i ett ugnssäkert fat och fyll dem med stuvningen. Strö över den rivna osten och gratinera i 250 grader, tills squashen mjuknat. Gratängen ska ha en guldgul färg.
    3. Servera med en sallad och eventuellt kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben