Svampfyllda oxrullader

Serverar: 4 portioner

Välj gärna svamp med mycket smak till fyllningen, t.ex. karljohanssvamp och kantareller. Lingongräddsås är jättegott till de här rulladerna.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor (ca 600 g) nötinnanlår eller rostbiff
  • Tandpetare
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Svampfyllning
  • 150 g blandsvamp, hackad
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 syrligt äpple, ca 1½ dl hackat
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½-1 buljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk mushroom soy
  • ½ dl djupfrysta lingon el lingonsylt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Några kvistar persilja
  • Ärter
  • Lingon
  • Inlagd gurka
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Svampfyllning: Fräs svampen och löken i smöret i en stekpanna en stund tills vätskan nästan kokat in. Tillsätt äpplet, persiljan och senapen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
    2. Bred ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på dem som en sträng på ena kortsidan. Rulla ihop rulladerna. Fäst med tandpetare.
    3. Bryn dem i smör i en stekpanna, salta, peppra och lägg dem i en gryta.
    4. Sås: Skölj ur pannan med ½ dl vatten och sila ner i grytan. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Småkoka rulladerna ca 45 min. Ta upp rulladerna, ta ur tandpetarna och varmhåll. Vispa ut mjölet i lite vatten och vispa sedan ner i den heta buljongen och tillsätt grädden. Koka såsen några min. Tillsätt sojan och lingonen och smaka av med salt och peppar. Dekorera med några persiljekvistar.
    5. Tips! Tunt skivat nötinnanlår säljs som lövbiffar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben