Svampfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Den här rätten måste du bara prova - en vegetarisk fyllning som görs av finaste svamp, kryddig ost och grovt bröd.

Ingredienser

  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1 dl kaffegrädde
  • 300 g champinjoner
  • 3 st vårlökar
  • ½ knippa dill
  • ½ knippa persilja
  • 125 g schweizerost
  • 3 msk olja
  • 4 paprikor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Tärna brödskivorna och blanda med grädden, täck över och låt stå 30 minuter. Ansa svampen och tärna den fint. Ansa vårlöken, skölj och skär den i mindre bitar. Skölj kryddorna, torka dem och hacka dem fint. Riv slutligen osten fint.
    2. Hetta upp oljan. Fräs löken och svampen 3 minuter på medelvärme. Låt svalna.
    3. Skölj paprikan och torka den. Skär av ett lock i toppen och en tunn skiva i botten på paprikorna. Ta ur kärnor och sidväggar. Salta och peppra på insidan.
    4. Mosa sönder det uppblötta brödet med en gaffel. Rör ner 1 msk tomatpuré. Blanda med vårlök, svamp och de hackade kryddorna. Blanda ner 2/3 av osten. Fyll paprikorna, strö över resten av osten och lägg på locket. Ställ paprikorna i en gryta.
    5. Blanda buljong och tomatpuré med crème fraiche och häll blandningen över paprikorna. Låt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben