Svampfyllda rullader i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Klassisk gott med pressgurka som pricken över i !

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 schalottenlök
  • 250 g blandad skogssvamp
  • 2 skivor formfranska
  • 1 citron, rivet skal av
  • 2 äggulor
  • 4 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk konjak
  • 1 tsk lättkrossade rosépeppar
  • 1 tsk brunt farinsocker, c:a
  • 3 msk Maizena Redning ljus, ev
  • Pressgurka
  • 1 gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 msk ättiksprit, 12 %
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk finhackad persilja
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg lövbiffen på en skärbräda, salta och peppra. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills vattnet ångat bort. Kantskär brödet, riv eller finhacka det. Vänd ner bröd och citronskal i pannan. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite. Rör ner äggulorna.
    2. Bred röran på köttskivorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg rulladerna i traktörpanna. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 20 minuter. Vänd rulladerna då och då.
    3. Tillsätt grädden, konjak och rosépeppar. Låt sjuda 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och farin. Red ev av med Maizena.
    4. Pressgurka: Skiva gurkan tunt med osthyvel. Vänd ner salt. Täck med en tallrik och lägg en dygn ovanpå så att gurkan trycks ihop. Låt stå 30 minuter. Häll av vattnet. Rör ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och persilja. Smaka av med peppar.
    5. Servera gärna pressad potatis, grönsallad och tomater till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben