Svamppaj med brie och västerbottenost
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
En riktigt smarrig paj.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g färska kantareller ca 7 dl
3 vitlöksklyftor
Smör till stekning
Salt
Peppar
ca 20 g ruccula
1 dl hackad persilja
2 ägg
2 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
175 g brieost
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, gärna i en matberedare.
Kavla ut degen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform ca 23 cm diameter.
Ställ in i frysen i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 225 gr.
Förgrädda direkt från frysen i ca 4 minuter.
Ta ut pajskalet och sänk ugnen till 175 gr.
Dela svampen i mindre bitar.
Skala vitlöken och hacka den fint.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs svampen några minuter under omrörning.
När vätskan kokat bort låter du vitlöken fräsa med någon minut.
Salta och peppra.
Ta pannan från värmen.
Fördela ruccula och persilja i botten på pajskalet.
Vispa ihop ägg och grädde.
Blanda ner den rivna osten och svampen och häll ner i pajskalet.
Skär brieosten i skivor och fördela ovanpå kantarellerna.
Tryck ner dem något.
Grädda i ca 35 minuter. .
Liknande recept
Inbakad brie
4.5
4-6
3
Varm brie med tomatsallad
4.8
4
5
Paj med Västerbottenost och romröra
4.6
6-8
3
Karamelliserad brie
5
30 min
8-12
Brie med portvin och valnötter
4
1
Svamppaj
4-5
Brie/camembert i marinad
2 h 45 min
2-3
Smarriga kräftröran med västerbottenost
5
15 min
4
2
Kycklingpaj med västerbottenost
4.5
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!