Svamppaj med brie och västerbottenost

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En riktigt smarrig paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g färska kantareller ca 7 dl
  • 3 vitlöksklyftor
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ca 20 g ruccula
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 175 g brieost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, gärna i en matberedare.
    2. Kavla ut degen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform ca 23 cm diameter.
    3. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 gr.
    5. Förgrädda direkt från frysen i ca 4 minuter.
    6. Ta ut pajskalet och sänk ugnen till 175 gr.
    7. Dela svampen i mindre bitar.
    8. Skala vitlöken och hacka den fint.
    9. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs svampen några minuter under omrörning.
    10. När vätskan kokat bort låter du vitlöken fräsa med någon minut.
    11. Salta och peppra.
    12. Ta pannan från värmen.
    13. Fördela ruccula och persilja i botten på pajskalet.
    14. Vispa ihop ägg och grädde.
    15. Blanda ner den rivna osten och svampen och häll ner i pajskalet.
    16. Skär brieosten i skivor och fördela ovanpå kantarellerna.
    17. Tryck ner dem något.
    18. Grädda i ca 35 minuter. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben