Svamprisotto a la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Här kan man byta ut champinjonerna mot den svamp man vill ha. Jag plockade kantareller och använde, snacka om gott! Här är värdet ca 4 per portion.

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 2 tsk smör
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 buljongtärning
  • 7 champinjoner
  • 2,5 dl rött matlagningsvin
  • 1 tsk soja
  • 2,5 dl riven ost 10-17%
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen tillsammans med hackad lök, pressad vitlök och buljong. När riset är klart, blanda ned grovhackad svamp, vin, soja, örtkryddor, salt och peppar.
    2. Koka upp.
    3. Blanda sist ned i osten. Risotton är klar när osten är smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben