Svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Svamprisotto

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris eller grötris
  • 3 dl vatten
  • 2 msk Touch of taste grönsaksfond
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 10 skogschampinjoner
  • 2 msk margarin
  • 2 dl färsk riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka riset nästan färdigt, ca 15 min, i vatten, grönsaksfond och vin. Skiva champinjonerna och rör ner dem i riset. Rör nu hela tiden under de sista minuterna så att det inte bränner vid i botten.
    2. Blanka av riset med margarinet och rör till sist i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Strö grovhackad basilika över risotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben