Svamprisotto med bacon och broccoli

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Svamp och bacon är en underbar kombination!

Ingredienser

  • 3 dl risottoris
  • 2 färska lökar
  • 2-3 dl uppfräst svamp (Karl johan är bäst, men annan svamp går också)
  • 1 stånd broccoli
  • Ca 1 liter kokande vatten
  • 2 tärningar grönsaks- eller svampbuljong
  • ½-1 dl rött- eller vitt vin
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 300 g bacon
  • ½ knippe persilja
  • Instruktioner

    Börja med att skära baconet i mindre bitar och steka det knaprigt. Lägg bitarna på hushållspapper för att rinna av, men försök spara fettet i pannan. Har du en panna med höga kanter kan du göra hela rätten i den. Hacka löken och fräs den i baconfettet. Skär bort det träigaste på broccolin och dela den i mindre bitar. När löken börjar bli genomskinlig tillsätts svampen och får fräsa lite. Och själkbitarna av broccolin. Häll i riset och fräs det genomskinligt. Sedan i med vinet, som får ånga bort. Nu börjar du späda med det kokheta vattnet, någon dl i taget, och rör om hela tiden. Ju mer du rör om dess krämigare blir risotton. Lägg i buljongtärningarna när det finns vätska i pannan. Låt alltid buljongvattnet koka in innan du häller på mera. När det har gått ca 10 minuter av spädande och rörande slänger du i bukettbitarna av broccolin. Fortsätt späda och röra. Smaka på riset och kolla om det börjar mjukna. När det är så gott som färdigt blandar du ner smörklicken och parmesanosten och rör om det hela på spisen ännu någon minut. Servera med baconbitar och hackad persilja överst! Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben