Svart vinbärssaft på blad
Fick tips om att detta skulle vara ännu godare än flädersaft, vilket jag inte själv tycker efter att ha provat själv.
Ingredienser
2 l tätt packade svart vinbärsblad
2 kg socker
2 l vatten
3 citroner
50 g citronsyra
Instruktioner
- Skölj bladen och lägg i bunke. Koka vatten och socker till klar lag och hel sedan över bladen.
- Lägg i citronskal och citronskivor i bunken. Häll i citronsyran.
- Lät stå svalt i fem dygn och sila upp saften i flaskor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Goda såser och röror!
Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...
Har nu gjort din saft, vad enkelt och inte så kladdigt som när man kokar saft på bären. Kommer inte vara ledsen de åren buskarna inte ger så mycket bär, detta blir lika gott. TACK för ett utmärkt recept/ kram emaxen