Svart vinbärssaft på blad

Tid: 5 dagar

Fick tips om att detta skulle vara ännu godare än flädersaft, vilket jag inte själv tycker efter att ha provat själv.

Ingredienser

  • 2 l tätt packade svart vinbärsblad
  • 2 kg socker
  • 2 l vatten
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • Instruktioner

    1. Skölj bladen och lägg i bunke. Koka vatten och socker till klar lag och hel sedan över bladen.
    2. Lägg i citronskal och citronskivor i bunken. Häll i citronsyran.
    3. Lät stå svalt i fem dygn och sila upp saften i flaskor.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1
    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (1)

    emaxen 31 augusti 2012

    Har nu gjort din saft, vad enkelt och inte så kladdigt som när man kokar saft på bären. Kommer inte vara ledsen de åren buskarna inte ger så mycket bär, detta blir lika gott. TACK för ett utmärkt recept/ kram emaxen

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben