Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.
Jättegod, tack för receptet :-) Serveras gärna med isbitar och citronskivor.
God och enkelt att göra!
Tredje omgången saft står på spisen nu! Super god o super enkel att göra!!! Högsta poäng får du av mig!
oj, väldigt bra kommentarer här, måste göra den nu i sommar, vi har ju massor med vinbärsbuskar precis utanför
Jättegod saft , kommer att göra den igen, högsta poäng