Theas vinbärsgelé

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

På hemkunskapen skulle man använda sig av bär som man plockat själv , jag valde att göra en gelé på röda vinbär. Den kanske inte håller lika länge som gelén man köper i affären, men ack så mycket godare den blev!

Ingredienser

  • 1 kg röda vinbär
  • 3 dl vatten
  • 4 tsk Melatin - per liter avrunnen vinbärssaft
  • 8 dl socker - per liter avrunnen vinbärssaft
  • Ev. 1 krm askorbinsyra
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet i en stor gryta och häll i bären. Låt bären koka under lock i ca 10 min, medan du mosar dem lite då och då.
    2. Sila och låt bärmassan självrinna i 15 min. Pressa inte bären, då blir gelén grumlig. Diska under tiden grytan ren.
    3. Mät upp saften du fått och häll tillbaka den i den grytan. Vispa ner melatin efter mängden saft du fått. Tillsätt socker lite i taget. Koka samman gelen under 1 minut. Vispa eventuellt ner lite askorbinsyra för att gelén ska hålla längre.
    4. Ta bort grytan från plattan och skumma av gelésaften. Häll upp gelén i glasburkar. Låt den svalna, förslut och förvara den sedan i kylskåp.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15
    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben