Svarta hål med kometsvans

Serverar: 12 portioner

Små lådor av mintchoklad fylls med mousse och serveras med en kometsvans gjord av jordgubbssås.

Ingredienser

  • 48 after eight plattor
  • 50 g blockchoklad
  • Moussen
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk socker
  • 125 g kesella
  • Jordgubbsåsen
  • 400 g djupfrysta jordgubbar
  • 1 dl vit sirap
  • Instruktioner

    1. Smält 50 g blockchoklad till lådorna. Använd mikro eller en tjockbottnad kastrull. Bygg lådor av after eight plattorna, använd den smälta chokladen som lim. Varje låda ska bestå av 4 plattor. Låt stelna ca 2 timmar.
    2. Gör moussen. Bryt blockchokladen i bitar och smält den tillsammans med 1 dl av grädden samt sockret. Om du använder en tjockbottnad kastrull och värmer försiktigt behöver du inte använda vattenbad.
    3. Vispa resten av grädden till ett mjukt skum. Vänd ner kesellan i den smälta chokladen. Blanda noga, vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i den vispade grädden. Låt moussen stelna något.
    4. Placera lådorna på en smörpappersklädd bricka. Spritsa eller klicka ner chokladmoussen. Förvara brickan i kyl.
    5. Tina jordgubbarna, låt dem rinna av. Kör dem i mixer till en slät sås. Smaka av med vit sirap.
    6. Gör ett mönster av jordgubbssås på tallriken och placera chokladlådorna ovanpå.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4
    1 h 30 min
    24
    1
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben