Svarta linser i kokossås

Serverar: 4-6 portioner

Detta är en av mina vegetariska favoriträtter! Lätt att laga och går bra att frysa in portionsvis och sedan ta med som matlåda till jobbet. Passar även bla ägg-, gluten-, laktos- och mjölkproteinallergiker.

Ingredienser

  • 2 dl svarta linser
  • 4 dl vatten
  • 5 cm purjolök i stora bitar
  • 1 tsk havssalt
  • 3 cm ingefära i 2 bitar
  • 5 dl kokosmjölk
  • 6 cm finhackat citrongräs
  • 1 lime, skalet
  • 1 hackad grön chilifrukt
  • Havssalt
  • Peppar
  • 4 port råris
  • Instruktioner

    Skölj linserna och koka dem tillsammans med vatten, purjolök, havssalt och en bit skivad ingefära i 15-20 min. Smaka på en lins efter 15 minuter och känn efter att de inte är för mjuka (de ska sedan koka färdigt i kokossås). Lyft ur purjon och ingefäran. Häll kokosmjölk, citrongräs, limeskal, chili och den andra biten ingefära i en mixer. Kör tills allt är finfördelat. Koka upp såsen i en kastrull. Lägg i linserna. Rör om och smaka av med salt och peppar. Koka råris enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anne9 11 januari 2010

    TACK för ett fantastiskt gott recept. Så spännande och fin kombination, citrongräs, lime, ingefära, kokosmjölk, grön chile och svarta linser. Det blir en favorit! Varma hälsningar Anne och Gunnar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben