Serverar: 4-6 portioner
Detta är en av mina vegetariska favoriträtter! Lätt att laga och går bra att frysa in portionsvis och sedan ta med som matlåda till jobbet. Passar även bla ägg-, gluten-, laktos- och mjölkproteinallergiker.
Skölj linserna och koka dem tillsammans med vatten, purjolök, havssalt och en bit skivad ingefära i 15-20 min. Smaka på en lins efter 15 minuter och känn efter att de inte är för mjuka (de ska sedan koka färdigt i kokossås). Lyft ur purjon och ingefäran. Häll kokosmjölk, citrongräs, limeskal, chili och den andra biten ingefära i en mixer. Kör tills allt är finfördelat. Koka upp såsen i en kastrull. Lägg i linserna. Rör om och smaka av med salt och peppar. Koka råris enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.
TACK för ett fantastiskt gott recept. Så spännande och fin kombination, citrongräs, lime, ingefära, kokosmjölk, grön chile och svarta linser. Det blir en favorit! Varma hälsningar Anne och Gunnar